Săptămâna Verde este o oportunitate pentru cultivarea valorilor, a respectului pentru natură, a simţului estetic, o ocazie minunată pentru creşterea încrederii în sine prin observarea roadelor propriei munci.

Cu mic cu mare, copilaşii din creşele orădene au fost părtaşi în activităţi de plantare de floricele, arpagic şi usturoi, de confecţionare de hrănitoare pentru păsărele sau de igienizare a spaţiului de joacă. Au învăţat că sticla de plastic nu este bucuroasă atunci când o aruncăm pe jos, ci ar fi fericită alături de altele sau chiar mândră dacă ar fi transformată în ceva frumos şi util. Au studiat, ca nişte adevăraţi oameni de ştiinţă, cu lupa micile vieţuitoare ce se trezesc timid la viaţă.

„A fost o săptămână în care activitățile s-au derulat cu precădere în aer liber, mângâiaţi de razele soarelui de primăvară pe care copiii l-au salutat în fiecare dimineaţă.

Învăţăm de mici să respectăm natura. Aşa cum ea are grijă de noi, așa şi noi trebuie să o protejăm!”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.