Programul Săptămâna Verde s-a desfășurat în perioada 23 - 27 octombrie în cadrul structurii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 42, Maria, prichindeii învățând cum să ocrotească natura, cum să o respecte și cum să protejeze planeta pentru un viitor mai bun și mai prosper pentru ei.

Cu mic cu mare prichindeii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 42, Maria, au avut parte de o săptămână care i-a purtat pe tărâmul de poveste al naturii, al viețuitoarelor în care au putut învăța despre natură, au desfășurat diverse activități legate de schimbările climatice și protecția mediului înconjurător, atât în aer liber, cât și în sălile de clasă. Pentru că poluarea și schimbările climatice ne afectează pe toți, cu ajutorul doamnelor profesoare în educația timpurie, care au avut o treabă serioasă de făcut, dar prin jocuri didactice de asociere și de sortare, cât și prin jocuri practice, au atins în această săptămână multe teme legate de mediul înconjurător și cum trebuie să fie ocrotit.

Micii apărători ai naturii au vizionat filmulețe în format Power Point - „Ziua reciclării”, Deșeurile și mediul înconjurător”, Totul despre reciclare; au plantat flori și au îngrijit plantele din curtea grădiniței, au adunat frunze pe care le-au transformat într-un tablou frumos de toamnă, au făcut o plimbare observativă pe malul Crișului, unde au colectat deșeuri din parcul din preajmă, au vizitat Depozitul Ecologic, au făcut experimente - „Norul de ploaie”, „Ploaia”; jocuri distractive - „Plimbă balonul”, pictură suflând cu paiul - „Picături de ploaie”;  jocuri didactice și de asociere - „Sortăm și reciclăm”, „Procesul de reciclare”; au făcut pictură pe pietre - „Frunza, pe un ochi de apă”, pictură pe scoarță de copac și pictură pe cofrag de ouă - „Omida, miriapodul vesel”, iar ca invitat special a fost un reprezentant de la RER, care prin activitatea practică - „Aruncăm sau selectăm” - copilașii au învățat să recicleze corect.

În ultima zi a săptămânii, denumită Ziua Verde, copiii, ca semn de respect atât pentru natură, cât și pentru cadrele didactice s-au dus îmbrăcați în culoarea verde.

Toți preșcolarii au fost fascinați de această Săptămână Verde în care au învățat atât de multe lucruri despre natură și despre cât de important este ocrotirea și respectarea ei. Au devenit micii ecologiști în această săptămână magică.