„Nu-l uitați pe cel căzut în război, lăsați-i din când în când un loc liber la masă, ca și cum ar fi viu între noi”, spunea Nichita Stănescu. Pornind de la acest citat, vineri, 21 octombrie, Şcoala Balc a marcat Ziua Armatei României.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României. La 25 octombrie 1944 (moment înălțător), odată cu eliberarea oraşului Carei, se atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia străină şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940. Armata română și-a îndeplinit, la 25 octombrie 1944, menirea firească, devenind simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc. Este o zi de cinstire a eroismului și jertfelor prin care, de-a lungul vremii, armata noastră a apărat, cu prețul vieții, integritatea teritorială a statului român.

Armata Română continuă vitejia și faptele eroice contemporane zilelor noastre, având drept modele bravii strămoși militari.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Vineri, 21 octombrie, Şcoala Balc a marcat Ziua Armatei Române. Activitatea s-a desfășurat în incinta școlii, sub conducerea prof. Diana Urziceanu, prin intonarea unor cântece patriotice, prezentarea unui material sugestiv și realizarea unei expoziții tematice. Pentru tot efortul din trecut și din prezent, SĂ TRĂIȚI!