Tinerii care urmează studii muzicale sunt invitaţi şi în această vară la o serie de workshopuri susţinute de prestigioşi solişti, al căror renume a depăşit graniţele ţării. În luna august vor fi prezenţi la Oradea Horia Maxim (Bucureşti), Mihaela Anica (Viena) şi Daniel Magdal (canto).

 

Şcoala de vară ArtAtelier a fost înfiinţată la Oradea de lect. univ. dr. Ariadna-Zenaida Mircescu (Universitatea Oradea, Facultatea de Arte, Departamentul Muzică) şi prof. dr. Georgiana Iudita Mircescu (Liceul de Arte Oradea). Astfel, în ultimii 9 ani, tinerii au avut ocazia de a lucra în workshopuri la care au acces un număr restrâns de participanţi cu celebrul pianist Horia Maxim şi flautista Mihaela Anica, două nume de referinţă în România şi peste hotare. Lor li s-au alăturat, de la un an la altul, nume noi, în cadrul unor ateliere diverse, de la mişcare scenică, improvizaţie, psihologia performanţei, şi altele. Anul acesta, va fi prezent la Oradea Daniel Magdal, solist al Operei Naţionale din Bucureşti, care va susţine un workshop de canto.

ArtAtelier se va desfăşura în perioada 15-21 august 2021. Sunt şapte locuri la workshopul de pian, pentru tineri cu vârste între 10 şi 24 de ani; 7 locuri la workshopul de flaut pentru aceeaşi grupă de vârstă, şi 7 locuri la workshopul de canto, adresat tinerilor cu vârste între 15 şi 24 de ani.
Orele de curs vor avea loc individual (vor fi patru ore a câte 45 de minute pentru fiecare cursant), şi vor fi susţinute la Universitatea Oradea.
În deschiderea ArtAtelier va avea loc un recital vocal-instrumental susţinut de cei trei mentori. Înscrierile se pot face adresa de email mircescu.ariadna@yahoo.com. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0742. 291. 729.  Pentru înscrieri se va completa o fişă care poate fi regăsită fie pe pagina de Facebook a Ariadnei Mircescu, fie poate fi cerută prin email. Locurile vor fi ocupate în ordinea înscrierilor, iar perioada pentru înscrieri este 20 iulie-20 august 2021.
Spre deosebire de anii anteriori, în 2021 masa şi cazarea participanţilor nu vor mai fi asigurate de organizatori.