Încă din septembrie 2013, proiectul internaţional Discovery a reprezentat un element important în activităţile extracurriculare ale Şcolii Gimnaziale „Dacia”.

 

Acest proiect este unul îndrăzneț și frumos care adună în competiție pentru locul Performer Discovery copii din mai multe ţări, şi anume: România, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și Spania. Proiectul Discovery se deşfăşoară pe două secţiuni: una competiţională, care se bazează pe teste scrise şi evaluate de o comisie specială de corectare şi o secţiune de excursii tematice, unde copiii pot să-şi dezvolte cultura generală cu ajutorul unui ghid specializat. Secţiunea competiţională se desfăşoară în trei etape individuale, pe parcursul anului şcolar. Echipa din proiect pune la dispoziţia copiilor premii pentru fiecare participare, diploma de participare sau de merit, precum şi o revistă de concurs cu subiecte provocatoare.

În anul şcolar 2016-2017, Şcoala Gimnazială „Dacia” a obţinut, pe parcursul celor trei etape, un număr de 513 premii, din care 130 premii Performer, 94 premii I, 158 premii II şi 131 premii III.

Ultima etapă a concursului s-a încheiat cu marele premiu pe ţară, obţinut de elevul Mihai Roxin, din clasa a III-a C (înv. Zach Florina), care a constat într-un laptop. De menţionat că acest proiect este coordonat în Şcoala Gimnazială „Dacia” de către profesor Carmen Băican. „Considerăm proiectul Discovery ca fiind unul complex şi important în dezvoltarea personalităţii elevilor ca viitori adulţi capabili să facă cele mai bune alegeri în viaţă”, este de părere coordonatoarea proiectului, prof. Carmen Băican.