„Provocarea lui Andrei - Donează o carte!” revine cu o nouă ediție plină de surprize. Debutul celei de-a treia ediții a avut loc marți, 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, un moment special în care este sărbătorită pasiunea pentru lectură și dedicarea bibliotecarilor.

 

Punctul culminant al celei de-a treia ediții a „Provocării lui Andrei” va fi în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, o sărbătoare a inocenței și a bucuriei, momentul perfect pentru a dota a patra bibliotecă din mediul rural cu cărțile strânse în urma acestui demers și pentru a aduce bucurie copiilor.

La fel ca la edițiile anterioare, cutiile inscripționate cu „Provocarea lui Andrei - Donează o carte!” se vor găsi în unitățile de învățământ care doresc să adere la acest demers.

„Invit cât mai multe unități de învățământ din Oradea să devină „ambasadori ai lecturii”, iar cutiile „Provocării” să ajungă în cât mai multe școli”, spune Andrei.

Beneficiarul acestei ediții este Școala Gimnazială „Ovidiu Drimba” Lugașu de Jos. Aici, peste 500 de elevi își doresc să exploreze noi universuri prin lectură. Este o școală frumoasă, cu cadre didactice implicate, unde copiii așteaptă cu nerăbdare să descopere în bibliotecă cât mai multe cărți captivante și interesante.

„Provocarea lui Andrei - Donează o carte!” a luat naștere în decembrie 2021, în prag de sărbători. Atunci avea doar 11 ani și și-a dorit foarte mult să ajute copiii din satul străbunicului lui, o localitate în care școala se desființase, iar cea mai apropiată bibliotecă era la zeci de kilometri distanță.

 „Am apelat la colegii mei de școală și de generație, care au răspuns provocării mele și au donat cărți. Atunci m-a impresionat răspunsul comunității care s-a mobilizat și a donat o carte. Astfel în precedentele două ediții ale Provocării lui Andrei, am reușit să umplem rafturile a trei biblioteci din mediul rural, cu peste 1.800 de volume cu povești minunate”, a povestit inițiatorul campaniei.