Ministrul Dezvoltării Regionale, Cseke Attila, a anunţat că Şcoala Gimnazială nr. 16 din Oradea va avea o sală de sport nouă, finanţarea noii construcţii urmând să fie asigurată de minister.

„Şcoala are peste 1.100 de elevi și au fost aprobate două clase noi, astfel numărul lor este în creștere. Sala de sport actuală s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru copii care participă la orele de educația sportivă. Copii participă simultan la orele de educația fizică, de multe ori trei sau patru clase au nevoie, în același timp, de sala de sport. Acesta este motivul pentru care vom construi o sală de sport nouă”, a menţionat ministrul Cseke Attila.

Noua sală de sport, finanțată de Ministerul Dezvoltării cu aproape 10 milioane de lei, va avea dotările și marcajele specifice pentru organizarea a unor antrenamente de handbal, tenis, volei și baschet, iar datorită tribunei pentru spectatori, de 102 de locuri, în sală se vor putea organiza, după orele de curs și în timpul sfârșitului de săptămână sau a vacanților școlare, competiții sportive la nivel local și județean.

Sala va fi dotată cu vestiare și dușuri pentru elevi și profesori, cabinet de prim ajutor, iar etajul va fi dedicat publicului. Proiectul de investiție urmează să intre în procedură de achiziție publică. După încheierea contractului, durata de execuție a acestei investiții va fi de un an.