Au mai rămas câteva ore până vineri, 18 octombrie, zi în care Școala Gimnazială „Oltea Doamna” va împlini oficial 100 de ani. Până atunci, marți, în Parcul I.C. Brătianu s-au derulat mai multe activități sportive, iar ieri, în Piața Unirii, a fost organizat un flashmob de promovare, sub genericul „Dansați cu Oltea”.

Orădenii care s-au plimbat ieri, în jurul amiezii, pe Republicii, au putut vedea sute de elevi de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” îmbrăcați în tricouri mov cu inscripția „100 Oltea Doamna – Tradiţie şi performanţă”. Elevii veneau de la un flashmob, care s-a desfășurat în Piața Unirii și la care au participat nu mai puțin de 900 de tineri. Împreună cu profesorii și directoarea Florina Muscă, copiii au dansat pe piesa „Can’t stop the feeling” interpretată de Justin Timberlake.

Marți, 15 octombrie, în cea de-a doua zi a evenimentelor organizate de Centenar, elevii au fost antrenați într-o serie de activități sportive, derulate în Parcul I.C. Brătianu. După încălzirea pe ritmuri de zumba, copiii s-au împărțit pe echipe și au participat la meciuri de fotbal, baschet, badminton și tenis de masă, timp de două ore. Dovedind deschidere spre nou și sincronizare cu lumea sportului contemporan, coordonatorii au organizat și competiții de streetball și de rugby tag, pe care elevii gimnaziști, după o demonstrație prealabilă, și le-au însușit și practicat cu mult entuziasm. Tot pentru gimnaziști, dar și pentru cadrele didactice prezente, s-a ținut un atelier de zumba în aer liber. Nici copiii de la ciclul primar nu au stat locului, deoarece s-au întrecut în concursul de trasul frânghiei și în meciul de fotbal.

Scopul prioritar al activităților sportive în parc a fost stimularea spiritului de echipă și de apartenență la un colectiv unit, cu valori și principii comune, bazate pe colaborare și deschidere spre noi experiențe educative.

Pe lângă elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, la eveniment au participat antrenori și studenți de la Facultatea de Educație fizică și Sport, o parte dintre ei fiind absolvenți ai acestui gimnaziu.

Evenimentele continuă astăzi, la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, între orele 11.00 și 13.00, cu „Oltea 100”, „Centenar din 100 de piese”, „100 de copii, 100 de panseluțe”, „Jocuri culese în 100 de ani” (sala de sport) și lansarea proiectului Erasmus „Coding Awaits Future”.