Sală aproape plină ieri, la ora 12.00, la Biblioteca Universității din Oradea la Simpozionul cu participare internațională „Drepturile Omului - principii și valori europene în Anul Centenar”.

 

Evenimentul a reliefat principalele direcții de cercetare, analiză și prezentare a problematicii drepturilor omului, prin abordări științifice și academice.

În partea introductivă a simpozionului directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universității din Oradea - Florica Orțan a vorbit despre contextul istoric în care au apărut Drepturile Omului și despre problemele pe care apariția lor le-a ridicat. Alături de ea, la prezidiu au mai stat Adrian Bulgaru - directorul executiv al Institutului Român pentru Drepturile Omului, Sorin Curilă - președintele Senatului Universității in Oradea, Ligia Burtă - prorector al Universității, Mihai Drecin, Gabriela Goudenhooft, Florin Cioban și Alexandru Carțiș.

„Mă bucură să văd reprezentanți de la atât de multe facultăți interesați de Drepturile Omului. Dezbaterile vor fi relevante mai ales că sunt legate de Centenar și vom putea urmări parcursul nostru ca țară în lumina principiilor și valorilor Europene”, a spus Ligia Burtă. 

Profesorii și cercetătorii, specialiștii în domeniu, care au făcut prezentări, au încercat să aducă la lumină numeroasele premize ce stau la baza eficientizării procesului de reglementare, implementare și respectare a drepturilor omului, particularizate la specificul și caracterul poporului român.

Evenimentul a fost organizat de DPPD al Universității din Oradea, în parteneriat cu Institutul Român pentru Drepturile Omului.