Într-o vreme în care rareori mai tresărim la auzul imnului, iar drapelul tricolor, atât de drag moşilor şi strămoşilor noştri, ne lasă reci, elevii clasei a III-a B de la Liceul Don Orione au reuşit să umple de emoţie inimile celor dragi - părinţi, bunici, fraţi şi surori, prezenţi miercuri, 29 noiembrie, de la ora 18.00, în Aula Magna.

Coordonaţi de învăţătoarea lor, prof. Iohana Florentina Păscar, elevii au desenat şi au colorat imagini cu teme patriotice, creaţiile lor putând fi admirate în Aula Magna a Liceului Don Orione, cu prilejul spectacolului organizat de 1 Decembrie. Miercuri seara, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, copiii au cântat, au dansat şi au recitat româneşte, purtând cu cinste panglici şi steaguri tricolore. 
“Cât trăim pe acest pământ/ Mai avem un lucru sfânt,/ O câmpie, un sat natal/ O clopotniță pe deal./ 
Cât avem o țară sfântă,/ Și un nai care mai cântă,/ Cât părinții vii ne sunt/ Mai există ceva sfânt…”, sunt câteva dintre versurile scrise de Nicolae Dabija, cu care elevii i-au emoţionat pe cei prezenţi până la lacrimi. 
Programul a cuprinse şi alte cântece, printre care amintim: “Dragă Românie”, “Nu uita că eşti român”, “Cine este România”, “Limba românească”, precum şi poezii patriotice: “Ziua Naţională a României”, de Vali Slavu, “Tricolor”, de Doina Bonescu, “Ţara mea”, de Oltea Paraschiv, “Tricolorul”, de Irimie Străuţ etc.
“Să cinstim Ziua Naţională a României aşa cum se cuvine! Să nu uităm de frumoasele noastre tradiţii româneşti şi de acest moment artistic, pe care ne-am străduit să vi-l oferim cu mult drag”, a fost îndemnul pe care învăţătoarea Iohana Florentina Păscar l-a adresat elevilor săi. De asemenea, ea a adus mulţumiri părinţilor şi bunicilor care s-au implicat în buna desfăşurare a activităţii, aranjând şi decorând sala pentru serbare. 
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa părintelui Francisc Lăcătuş, noul director al Centrului Don Orione. 
“Pentru mine, Ziua Naţională a României este un prilej de mare sărbătoare, care aduce în inimile noastre, ale copiilor, spiritul patriotic. Pentru a marca acest eveniment, noi, elevii clasei a III-B, coordonaţi doamna noastră învăţătoare, am pregătit, încă de la începutul lunii, frumoase cântecele şi poezii patriotice. Totodată, am desenat, colorat şi pictat imagini dedicate zilei de 1 Decembrie. Eu şi colegii mei ne-am simţit minunat”, ne-a declarat eleva Teodora I. 
La finalul serbării, toţi cei prezenţi au fost serviţi cu delicioase plăcinte şi brioşe făcute în casă, dar şi cu răcoritoare.