Elevii de la Şcoala Gimnazială Dacia au sărbătorit vineri, 29 noiembrie, unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa acestei țări: cel în care visul de sute ani al românilor s-a împlinit prin unirea într-un singur hotar.

Cu acest prilej, îndrumați de dascălii lor, au pregătit un spectacol omagial, sub genericul „Noi vrem să ne unim cu țara!”, din program făcând parte momente de muzică uşoară, muzică populară, muzică de cor, dans modern, balet clasic şi poezie.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Naţional de către Corul Şcolii Dacia, coordonat de prof. Monica Matiuţ, după care profesoara de istorie Anda Marian a vorbit despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie. În continuare, a fost rândul elevilor să-şi dea frâu liber aptitudinilor. Cu acest prilej s-au remarcat Daria Tătar, din clasa a II-a D, care a încântat audiența cu un frumos moment de balet; elevii clasei a III-a A, care au recitat poezia „Țara mea” de Ioan Nenițescu și au interpretat cântecul „Pe-al nostru steag e scris unire”, compus de Ciprian Porumbescu; eleva Antonia Ianc, din clasa a VII-a B; elevii claselor I-a C, a II-a C și a III-a C, coordonați de prof. Florin Culda, care au prezentat un moment de dans modern cu influențe folclorice; elevii clasei I E, coordonați de înv. Claudia Mândru, care au interpretat marșul militar „Drum bun”; eleva Briana Magdaș, din clasa a VI-a C, care e interpretat melodiile „Cântă cucul” și „Mama noastră”; elevul Koti Eric, din clasa a VI-a C, împreună cu perechea sa Paula Matei, care au pregătit un frumos moment de dans; elevii din clasa a III-a D, Andrei Berki, care a interpretat un frumos colind și un colaj de melodii, și Alesia Pascar, care a interpretat melodia „Valurile Dunării”; elevul Victor Velcu, din clasa a V-a C, care, împreună cu partenera sa Maria Pruncuț, au dansat pe cunoscuta compoziție muzicală Ciorcârlia; elevii clasei a VII-a B, coordonați de profesoarele Liliana Voina și Monica Matiuț, care au interpretat frumoasele melodii patriotice „Cântecul lui Iancu” și „Treceți batalioane”; elevele din clasa a VI-a B, Riana Indrieș și Emilia Neagu, coordonate de prof. Monica Berce, care au pregătit un frumos recital pe versurile poetului Mihăiță Macoveanu; elevii din clasa a VI-a B, Eric Lăcătuș, care a recitat poezia Vatra fericirii de Victor Tulbure, și Anastasia Irimie, care a recitat Limba noastră, de Alexe Mateevici; precum și elevele Nicolle Fota, din clasa a VII-a B, și Maria Fortiș, din clasa a V-a D, care au prezentat frumoase momente de dans. Pe tot parcursul spectacolului prezentat de elevii Mara Mazilescu și Dragoș Lupșe, Corul școlii, îndrumat de prof. Monica Matiuț, a interpretat emoționante cântece patriotice, dintre care amintim: „Transilvanie frumoasă”, „Țara mea-i un colț de rai”, „Marea Unire nu se uită niciodată” și „România”.