Clopoțelul a sunat pentru ultima oară la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei pentru cei 108 absolvenți din clasa a XII-a, dintre care 83 au avut media generală peste 9, fapt ce denotă că instituția de învățământ șteiană este una cu o carte de vizită excelentă atât la nivel județean, cât și național.

Festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a XII-a de la CN „Avram Iancu” Ștei a debutat cu luarea unui rămas bun de la direcțiunea colegiului, când cei 108 absolvenți au pășit cu multă hotărâre, dar și cu emoții, în birourile acestora. „Chiar dacă am întotdeauna emoții în fiecare an când voi, frumoși absolvenți, vă luati rămas bun, de data aceasta emoțiile mele sunt de două ori mai mari, deoarece în acest an am un motiv aparte, atât ca director, dar mai ales din postura de părinte, prin faptul că fiica mea, Miruna, face parte din această promoție deosebită de absolvenți”, au fost câteva din cuvintele directorului Cristian Andru, evident, „gâtuit” de emoții. Într-adevăr au fost clipe unice,  pline de emoții. După ce au făcut turul claselor, absolvenții au luat drumul stadionului Minerul unde a avut loc premierea lor, într-un cadru de vis, deoarece tribuna a fost arhiplină, dar mai ales „îmbrăcată” de sărbătoare și plină cu flori, care la final au fost dăruite acestor minunați elevi. După ce a fost intonat Imnul Național, preoții Adrian Suciu și Bogdan Baciu au oficiat un Te Deum, iar părintele Adrian Suciu a ținut un cuvânt de învățătură care a „intrat” definitiv în inimile celor prezenți. În discursul său, primarul Iulian Balaj a felicitat atât elevii cât și cadrele didactice pentru rezultatele excelente obținute, dar a și accentuat faptul că autoritățile locale vor acorda aceeiași atenție și sprijin consistent actului educațional în urbea de sub Apuseni. Discurul directorului Cristian Andru a fost unul care a făcut ca multe lacrimi să apară atât pe fețele elevilor, cât și a numeroasei asistențe., după care a avut loc premierea claselor, dar și celor care au obținut bune rezulate la concursurile și olimpiadele școlare.

Andru Miruna-Cristina, Coraș Sorina-Raluca, Ienciu Larissa-Maria, Știole Sara-Maria, eleve de nota 10

11 absolvenți cu media 10

Colectivul de cadre didactice de la CN „Avram Iancu” Ștei – a cărui conducere este compusă din profesorii Cristian Andru și Cristian Petru-Gavriș, director, respectiv director adjunct - are motive de reală satisfacție la finalul acestui an, deoarece absolvenții clasei a XII-a au încheiat cursurile cu rezultate excelente atât la învățătură, unde 11 elevi au avut media generală 10, la olimpiade, cât și în activitățile extrașcolare. Astfel, în clasa a XII-a A, diriginte prof. Adela Bara, premiul I a fost obținut de doi elevi, Avram Andreea și Tira Denis-Mihai, cu media 10, în timp ce premiul II a fost obținut de către patru elevi, Bota Alexia-Ioana, Culda Adriana Anamaria, Roman Alexandru Mario, Tuduce Robert-Florin, toți cu media 9,93, iar premiul III a fost obținut de elevul Mocan A. Flavius, cu media 9,87. În clasa a XII-a B, diriginte prof. Manuela Coroiu, premiul I a fost obținut de două eleve, Bogan Diana- Lorena și Morcan Florina-Diana, ambele cu media 10, iar premiul doi eleva Popa Cristina-Alexia, cu media 9,94, în timp ce premiul III l-a obținut Țigan Ștefan-Alexandru, cu media 9,88. În clasa a XII-a C, diriginte prof. Irina Briscan, trei eleve, Chirodea Giulia, Creț Mălina-Antonia și Nistor Daria-Timea, au obținut premiul I, toate cu media 10, în timp ce premiul II, a fost obținut de doi elevi, Pascu Denis-Adrian și Micula Denisa-Maria, cu media 9,94, iar premiul III i-a aparținut elevei Bileac Alexandra- Maria, cu media 9,89.  În clasa a XII-a D, diriginte prof. Georgiana Gavriș, patru eleve, Andru Miruna-Cristiana, Coraș Sorina-Raluca, Ienciu Larissa-Maria și Știole Sara-Maria, au avut media 10, obținând premiul I, în timp ce elevele Moș Roberta-Elena și Tomșe Oana-Raluca au obținut premiul II, cu media 9,94, iar elevul Brie Matei-Ionuț, cu media 9,88, a luat premiul III.

Predarea cheii

După mesajul profesoarei Mihaela Zaha, consilier educativ, au ținut discursuri cei trei șefi de promoție - Andreea Avram, Mihai Tira (XII-A), Larissa Ienciu (XII-D) - dar și șefele de promoție din clasa a XI-a B, Diana Frai și Raluca Hațag. Absolvenții au cântat în cor „Parcă ieri” și „La Mulți Ani” în aplauzele părinților, bunicilor, rudelor, prietenilor, dar și a profesorilor de la care și-au luat rămas bun. Imediat, cerul a fost brăzdat de baloanele multicolore, în timp ce fiecare tocă a fost aruncată în aer, „amestecându-se” cu multicolorele confetti, dar și cu multele îmbrățișări. Așdar, o nouă promoție de „Nepoți ai Moțului” își va lua „zborul” spre alte zări, făcând ca instituția șteiană de învățământ să aibă noi „ambasadori” în alte bănci din învățământul superior.