În şedinţa de miercuri a Consiliului Local Oradea s-a dat acordul de principiu pentru înființarea, în cadrul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, a unei școli postliceale de turism cu licența Școlii Hoteliere din Lausanne, Elveția.

Pentru înfiinţarea acestei şcoli postliceale, Consiliul Local a aprobat şi încheierea unui contract de colaborare între Colegiul „Partenie Cosma” și Fundația Didactica, cea care deține licența pentru această școală în România. „Pentru a oferi cel mai înalt nivel de calitate al actului de învăţământ, pentru a aduce un avantaj competitiv Municipiului Oradea şi pentru a oferi o diplomă de certificare recunoscută şi apreciată la nivel internaţional, executivul Municipiului Oradea, prin ordonatorul principal de credite, alături de Colegiul Economic „Partenie Cosma” propun exprimarea acordului de principiu pentru organizarea cursurilor de perfecţionare în domeniul turismului sub licenţa şi coordonarea Şcolii Hoteliere de la Lausanne (Ecole Hoteliere de Lausanne)”, se menţionează în raportul de specialitate. Potrivit minicipalităţii, Şcoala din Lausanne (EHL) se numără printre cele mai bune școli de ospitalitate la nivel mondial, fiind cotată pe primul loc în lume de către QS World University Ranking for Hospotality and Leusure Management în 2020 și de către CEO World ranking. De asemenea, restaurantul operat de studenţi şi elevi în campusul şcolii are o stea Michelin, confirmată în 2020.

În proiectul aprobat de consilierii locali se menţionează că până la autorizarea provizorie a cursurilor care se vor organiza în cadrul Colegiului Economic Partenie Cosma sub coordonarea și licența École hôtelière de Lausanne „în campusul școlar al colegiului recent restaurat din fonduri europene se vor organiza cursuri de perfecționare cu două specializări: executive chef și manager în industria ospitalității, cursuri care se vor transforma în specializări ale învățământului postliceal după autorizare”.