În perioada vacanței prelungite, în cele 35 de grădinițe din Oradea se vor organiza activități educative cu copiii, cu prezență fizică. În aceeași perioadă, elevii din clasa VIII-a și cei din licee pot participa la activități remediale cu prezență fizică.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a solicitat Direcției de Sănătate Publică Bihor avizul pentru toate grădinitele din judet, din localitățile unde rata de infectare este mai mică de 6 cazuri la 1000 de locuitori. În localitățile unde rata de infectare trece de acest prag activitatea se suspendă automat. În județul Bihor funcționează 97 de grădinițe cu program prelungit din care 35 în Oradea. În Municipiul Oradea pe perioada vacanței de primăvară vor fi deschise toate unitățile de învățământ preșcolar cu program prelungit.

Conform noului ordin al ministrului Educației din martie 2021, pe durata vacanțelor se pot desfășura și activități remediale cu prezență fizică.

În județul Bihor sunt înscriși în acest program pentru luna aprilie 6.122 de elevi cuprinși în 468 de grupe din 73 de unități de învățământ, cu o medie de 13,8 elevi/grupă.

De asemenea, se pot desfășura activități remediale inclusiv cu prezență fizică pentru elevii din clasele liceale, în cadrul subproiectelor finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar - ROSE, cu respectarea prevederilor art. 3, alin. 5 din Ordinul ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3235/93/2021.