Zilele trecute, în cadrul proiectului „Student pentru o zi”, peste 30 de copii de la Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” Borod și de la Școala Gimnazială nr.1 Beznea, împreună cu un grup de la Liceul „Don Orione” din Oradea, au vizitat atelierele Facultății de Arte din Oradea.

În cadrul proiectului „Student pentru o zi”, parteneriat devenit tradițional între Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor și Facultatea de Arte din Oradea, în această primăvară, elevi din mai multe licee și școli, din Oradea și județ, sunt invitați în atelierele facultății orădene, pentru a o vizita și, sub îndrumarea cadrelor didactice universitate, să învețe lucruri noi pe tărâmul artelor.

Zilele trecute, peste 30 de copii din clasele VI-XI, de la Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” Borod și Școala Gimnazială nr.1 Beznea, sub coordonarea prof. Alina Lăzău, împreună cu un grup de la Liceul „Don Orione” din Oradea, sub coordonarea prof. Cristina Costolaș, au vizitat atelierele Facultății de Arte din Oradea. Cu această ocazie, copiii s-au pus pe treabă, lucrând cot la cot cu studenții secției de Arte Decorative, anul III. Întreaga activitate a fost coordonată de lect. univ. dr. Anca Popescu.

„Tinerele talente dornice de creație au avut ca teme de lucru lan de floarea soarelui și mare în asfințit. Pot să spun că le-a făcut mare plăcere să participe la activitate. Au deprins o tehnică nouă de pictură și s-au exprimat că își doresc foarte mult să revină la noi cât de curând. Activitatea este menită să contribuie la descoperirea de talente care, pe viitor, să devină studenți la facultatea noastră. La sfârșitul lunii mai, vom organiza în Oradea o expoziție cu cele mai bune lucrări. Invităm, pe această cale, publicul să vină să vadă rezultatele acestei frumoase colaborări”, ne-a declarat lect. univ. dr. Anca Popescu.