Șase tineri de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și Liceul Baptist Emanuel au reprezentat România, în perioada 12-17 mai, la Torino, în cadrul proiectului „Lingue in scena”.

Proiectul presupune un spectacol în mai multe limbi, jucat de tineri actori amatori din țările participante. Ideea este ca actorii să-și spună replicile în limba maternă, punându-le într-o nouă structură pentru a recrea piese clasice. Astfel, muzica, dansul și cuvintele din diverse limbi, s-au amestecat pentru a arăta încă o dată că arta aduce oamenii împreună.

Pentru prima dată, România a fost reprezentată la Torino de șase tineri de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea (Carina Borza, Alexandra Ierina - coregrafie, Robert Vaida - Signor Capulet și Patrik Vișoiu - Benvoglio), Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea (Catinca Popa - Julieta) și Liceul Baptist Emanuel Oradea (Mela Mihnea - coregrafie).

Deși au fost la prima experiență de acest gen, cei șase au impresionat prin dăruire și seriozitate. Timp de o săptămână au lucrat câte 6-7 ore pe zi (coregrafie, actorie), pentru a pune în scenă piesa lui Shakespeare, Romeo și Julieta, sub îndrumarea regizorului Marco Alotto.

„Aplauzele de la finalul spectacolului au fost încununarea unei experiențe de neuitat” a spus Alice Popa, profesorul coordonator.