1.278 de candidați din Bihor se vor bate anul acesta pe 32 de posturi titularizabile și pe 1.125 de posturi didactice, catedre sau fracțiuni de catedră, în vederea angajării pe perioadă determinată.

În perioada 9 - 16 iulie s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice, catedrelor vacante, rezervate în învățământul preuniversitar - sesiunea 2020, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea. Pentru participarea la concurs și-au depus dosare 1.278 candidați.

Desfășurarea concursului va avea loc în cinci centre: la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea pentru științe și învățătoare în limba română, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea pentru educatoare în limba română și religie, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea pentru disciplinele tehnice și învățământul special, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea pentru arte, limba română, limbi materne respectiv moderne și la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea pentru istorie, geografie, științe socio-umane, educație fizică și sport, învățătoarele și educatoarele în limbile minorităților naționale.

Concursul se va desfășura pe 29 iulie, afișarea rezultatelor fiind programată pentru 4 august. Contestații vor putea fi depuse în perioada 4-5 august, iar afișarea rezultatelor finale se va face pe 11 august.

După derularea etapelor de mobilitate, pentru concurs au fost publicate 32 de posturi didactice și catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (22 în mediul urban iar 10 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.125 de posturi didactice sau catedre ori fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (521 urban, 604 rural), 266 fiind complete. După finalizarea concursului, vor avea loc ședințe de repartizare conform calendarului mobilității.

Mai multe informații privind mobilitatea personalului didactic pot fi găsite pe isjbihor.ro la secțiunea Resurse.