O serie de activități a fost derulată de Ecotop, în cadrul proiectului „Learning by gardening”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL Romania.

„Împreună cu colectivul inimos de la Liceul Teoretic German, am reușit să mărim suprafața ocupată cu pomi fructiferi: s-au plantat 20 de pomi fructiferi și 50 de arbuști în curtea liceului. Am făcut straturile înălțate, mulcite cu paie, în care am plantat diferite legume și plante companion, am plantat în stratul demonstrativ plante aromatice și semințe de flori de câmp”, a declarat Eleonora Mircescu, din partea Ecotop.

Până la ora actuală, tot ce a fost plantat arată bine.

„30 de elevi au participat la un workshop de prezentare a permaculturii, cu aplicații practice în curtea școlii”, a adăugat Eleonora Mircescu.

În data de 1 iunie, Ecotop a organizat concursul interșcolar Ecochallenge, aflat la a XXII-a ediție. Au participat 24 de elevi din școli din Oradea și Săcueni. Tema a fost permacultura, elevii având la dispoziție material bibliographic de specialitate și exemple de aplicație practică în curtea școlii. Premiile I și III au fost câștigate de echipele din Liceul Teoretic German, locul II a revenit echipei din Liceul Teoretic „Petofi Sandor” din Săcueni.

Totodată, a fost realizată o broșură „Grădina vieții”, accesibilă doritorilor pe pagina web a organizației -www.ecotoporadea.ro

Activitățile fac parte din proiectul „Învățăm grădinărind - Learning by gardening”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România, programul Spații Verzi, componenta Permacultura în zone urbane.