Prof. univ. dr. habil Sorin Domițian Șipoș revine, începând de la 1 septembrie, în echipa managerială a Universității din Oradea, în funcția de prorector responsabil cu domeniul relațiilor internaționale la nivelul instituției academice.

În urma consultării Senatului Universității din Oradea, în cadrul ședinței din 31 august, rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău l-a numit pe prof. univ. dr. habil. Sorin Domițian Șipoș în funcția de prorector, rămasă vacantă din data de 29 iulie.

Noul prorector al Universității din Oradea va superviza domenii precum: activitatea editorială a Universității, parteneriate și relații internaționale, mobilități externe ale cadrelor didactice și studenților, activitatea Bibliotecii UO. De asemenea, prof. univ. dr. habil Sorin Domițian Șipoș va coordona Departamentul de Relații Internaționale, Editura Universității și Biblioteca UO.

Prof. univ. dr. habil Sorin Domițian Șipoș s-a născut la 14 iunie 1969, este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și cadru didactic al Universității din Oradea din anul 1993. Până la numirea sa în funcția de prorector, Sorin Șipoș a fost director al Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea, funcție din care s-a autosupendat pe durata mandatului său la conducerea executivă a instituției academice.