Studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au la dispoziție, de câteva zile, un laborator nou și modern. El a fost dotat cu echipament de ultimă generație prin intermediul unui proiect derulat cu o firmă privată.

Laboratorul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, dedicat disciplinelor de Echipamente Electrice, Materiale Electrotehnice și Tehnologii Electrice, a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare și inovație, ca urmare a finalizării unui proiect INO-Transfer, realizat în parteneriat cu filiala din Oradea a firmei austriece Schrack.

„Ne bucurăm să avem oportunitatea de a colabora cu Schrack, pentru a consolida și extinde resursele laboratorului nostru. Această asociere reprezintă un angajament ferm pentru excelență academică și pregătirea viitoarelor generații de profesioniști în domeniul echipamentelor electrice și tehnologiilor conexe, inclusiv prin parteneriate internship pentru studenții Universității din Oradea. Acest parteneriat ne-a dat ocazia ca, în domeniul cercetării, să realizăm un modul experimental și să publicăm trei lucrări științifice în cadrul unor conferințe internaționale cotate ISI”, declară ș .l. dr. ing. Claudia Olimpia Stașac, managerul proiectului INO-Transfer.

Contribuția firmei constă într-o gamă variată de echipamente. Printre acestea se numără relee, contactoare, întrerupătoare diferențiale, elemente de conectică și tehnologii electrice de ultimă generație.

Această colaborare este rezultatul eforturilor continue de a furniza educație de calitate și de a oferi un mediu propice pentru cercetare și dezvoltare academică. Echipamentele furnizate vor servi ca instrumente esențiale în adaptarea în practică a conceptelor teoretice, facilitând înțelegerea și experimentarea directă în diverse domenii a echipamentelor electrice și tehnologiilor asociate.

Directorul firmei care a dotat laboratorul cu echipamente, la fel ca și ceilalți ingineri ai firmei sunt absolvenți ai Universității din Oradea.