Aula Magna a Universității din Oradea a găzduit ieri, de la ora 12.00, festivitatea de absolvire a studenților Facultății de Litere. Șefa de promoție a fost studenta Ana Cuciula, de la specializarea Română-Engleză, despre care profesorii au doar cuvinte de laudă.

 

Emoții, flori și multă speranță ieri, în Aula Magna, când cei aproximativ 60 de tineri și-au luat „la revedere” de la școală. Tinerii i-au impresionat pe dascăli, mai ales prin dorință de implicare.

„Această generație a avut un mare hop în traseul ei, pandemia. Au început în anul I cu cursuri on-line și din această cauză unii au abandonat. Au fost peste 100 la început. Cei care au rămas sunt însă cu șanse bune de a profesa în domeniu. Vorbim despre o generație care ne-a inspirat, s-au implicat foarte mult în proiectele facultății, proiecte culturale împreună cu Muzeul Țării Crișurilor, Revista Familia, Bibliotea Județeană”, povestește decanul Facultății de Litere a Universității din Oradea, Veronica Buciuman, care s-a declarat satisfăcută de simțul civic pe care studenții l-au demonstrat în acești ani, implicându-se și în forurile importante ale Universității, cum este Comisia de Etică.

Majoritatea absolvenților au anunțat deja că vor continua studiile la domeniile de masterat ale Facultății de Litere.