Liceenii din medii defavorizate au șansa de a-și schimba destinele. Mai mult decât atât, pot învăța cum să schimbe destinele unor comunități, urmând cursurile Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării.

Elevii din clasele a X-a și a XI-a, care vor să devină istorici, experți în relații internaționale, politicieni, analiști politici, jurnaliști ori comunicatori pot afla ce înseamnă toate aceste meserii participând la cursurile școlii de vară „Polis”.

Ediția a V-a a acestui proiect se va desfășura în perioada 22 iulie – 4 august 2024, la Universitatea din Oradea. Anul acesta sunt disponibile 32 de locuri. Elevii pot petrece, gratuit, două săptămâni de studenție adevărată la Universitatea din Oradea. Vor locui într-unul din căminele studențești ale campusului central, vor mânca la cantina universității, vor lua parte la cursuri asemănătoare celor din anii de facultate, dar vor avea în program și vizionări de filme, jocuri, vizite la muzee, ateliere de lucru etc. Totul e absolut gratuit. Mai mult, la fel ca în anii precedenți, fiecare participant va primi și un kit educațional, de asemenea gratuit. Asta nu e tot, la finalul „taberei”, cel mai bun dintre elevi va fi premiat cu o tabletă modernă.

„Școala de vară «Polis» este o inițiativă binevenită, cu atât mai actuală cu cât încă persistă în societate o mulțime de nedumeriri sau idei greșite în legătură cu viața politică din România, cu istoria noastră, cu modul în care suntem percepuți în plan internațional sau cu rolul presei. Școala de vară «Polis» este cadrul în care tinerii pot înțelege ce înseamnă toate cele de mai sus, devenind conștienți cât de importante sunt acestea pentru buna funcționare a societății din care și ei fac parte. Desigur, conștientizându-i în legătură cu acestea, ne-am dori ca măcar o parte dintre ei să devină, după absolvirea liceului, studenți ai Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării”, spune prof. univ. habil. Sorin Borza, directorul Școlii de vară „Polis”.

Mai multe informații și formularele de înscriere pentru participarea la Școala de vară „Polis” se găsesc pe site-ul: polis.uoradea.ro.