150 de studenți, care nu au prins loc în cămine la repartizarea din toamnă, vor avea, în următoarele zile, șansa de a se muta în camere noi. Universitatea din Oradea dă în folosință corpul B, al căminului C 4, de pe strada Făgărașului.

Noile camere, dotate cu trei paturi, baie proprie, frigider, dulapuri și trei mese de studiu, așteaptă să-și primească locatarii. Studenții care nu au beneficiat de un loc de cazare la începutul anului universitar pot depune cereri la secretariatele facultăților unde învață, până pe 12 februarie.

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, spune că noii „chiriași” se vor muta în camerele ce le-au fost repartizate începând cu prima zi a semestrului doi din anul de studii 2023-2024.

„Este o oportunitate pe care vrem să le-o oferim studenților noștri și mă gândesc aici, în primul rând, la cei care stau, cu chirie, în oraș”, a declarat rectorul Universității din Oradea. Bungău a mai adăugat că, în perioada următoare, întreaga clădire va fi supusă unor ample lucrări exterioare ce au ca scop creșterea confortului și a indicatorilor de eficiență energetică.

În C 4, tariful de cazare este de 280 lei de persoană pe lună - pentru studenții fără taxă, și 400 de lei de persoană pe lună - pentru studenții cu taxă. Studenții care au părinți cadre didactice sau cadre didactice auxiliare vor plăti 230 de lei pe lună.