Admiterea la Universitatea din Oradea este în toi. Astăzi se vor afișa primele rezultate ale sesiuniui de admitere de toamnă la Facultatea de Arte urmând ca cele finale să fie afișate pe 19 septembrie. Cele mai multe locuri bugetate, 24, sunt la „Inginerie economică în domeniul mecanic” la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică.

Până la sfârșitul lunii septembrie, mai exact până pe 26, la Universitatea din Oradea se desfășoară sesiunea de admitere de toamnă. Cele mai multe locuri bugetate sunt la facultățile cu profil tehnic. 24 la „Inginerie economică în domeniul mecanic”, 19 la „Tehnologia construcţiilor de maşini”, 17 la „Mecatronică” la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, 23 la „Energetică şi tehnologii informatice”, 21 la „Ingineria sistemelor de energii regenerabile”, 18 la „Tehnologia tricotajelor şi confecţiilor”, toate la Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, 18 la „Chimie” și 16 la „Fizică medicală” la Facultatea de Informatică și Ştiinţe și 16 la „Teologie ortodoxă pastorală” la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman”.

În ceea ce privește locurile cu taxă, cele mai multe, 88, sunt la „Geografia Turismului” la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, 81 la „Relaţii internaţionale şi studii europene”, 71 la „Studii de securitate”, la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice și Ştiinţele Comunicării, 66 la „Limba şi literatura engleză - O limbă şi literatură modernă (franceză, germană) / Limba şi literatura română” la Facultatea de Litere, 61 la „Asistenţă socială” la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, 54 la „Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism” și 50 la „Controlul şi expertiza produselor alimentare” la Facultatea de Protecţia Mediului, 51 la „Biologie” la Facultatea de Informatică și Ştiinţe, 50 la „Robotică” la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică și 43 la „Ingineria sistemelor electroenergetice” la Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial.

La Facultatea de Medicină și Farmacie nu mai este niciun loc bugetat. Sunt totuși locuri cu taxă: 34 la „Farmacie”, 32 la „Nutriţie şi dietetică”, 6 la „Balneofizioki-netoterapie şi recuperare”, 5 la „Medicină” și 4 la „Tehnică dentară”.

Nici la Facultatea de Științe Economice nu mai sunt locuri bugetate. La taxă sunt: 16 locuri la programul de studii „Economia comerţului, turismului şi serviciilor”, 11 la „Marketing”, 10 la „Afaceri internaţionale (în limba engleză)”, 9 la Administrarea afacerilor (în limba engleză), 7 la „Afaceri internaţionale”, 6 la „Finanțe și bănci” și 4 la „Contabilitate şi informatică de gestiune”.

Afișarea rezultatelor preliminare la toate facultățile se va face până cel târziu pe 21 septembrie (Facultatea de Medicină) iar a celor finale, după soluționarea contestațiilor și confirmarea locurilor, până pe 26 septembrie (Facultatea de Litere).