Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” de la Chișinău (UPSC), conf. univ. dr. Alexandra Barbăneagră, s-a aflat joi, 16 martie, la Universitatea din Oradea. Vizita a avut ca scop dezvoltarea relațiilor dintre cele două instituții academice.

Conducătoarea UPSC a fost însoțită de conf. univ. dr. Ludmila Armașu-Canțîr, prorector al UPSC, și Victoria Belous, directoarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație (CNIDE) de la Chișinău.

Gazde au fost rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, și prorectorul prof. univ. dr. habil. Sorin Borza. Reprezentanții celor două instituții universitare au agreat și semnat un acord de colaborare care, așa cum spune Constantin Bungău, „este axat, în primul rând, pe colaborarea în domeniul științelor educației”. Rectorul Universității din Oradea a subliniat că vizita universitarilor moldoveni a avut ca scop „dezvoltarea relațiilor dintre cele două instituții academice”. În cadrul discuțiilor purtate, universitarii de la Chișinău și Oradea au abordat teme legate de digitalizare, noutăți în științele educației, tehnici și tehnologii moderne de predare. „Vrem să continuăm buna colaborare pe care o avem cu Universitatea Pedagogică de Stat din Republica Moldova, să accesăm împreună proiecte cu finanțări europene și să îmbunătățim schimbul de studenți și profesori, în ambele direcții”, a mai declarat Bungău.

Cu prilejul vizitei reprezentanților UPSC, conducerea Universității din Oradea a decis să facă o donație de carte. 1.000 de volume vor pleca de la Oradea pentru a-și găsi noi cititori în biblioteca instituției academice de la Chișinău.

Oaspeții moldoveni au vizitat campusul și biblioteca Universității, iar rectorul UPSC a semnat în cartea de onoare a bibliotecii Universității din Oradea.