Cadrele didactice, elevii și studenții preocupați de dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților legate de alfabetizarea digitală și media sunt invitați marți, 18 ianuarie, la un webinar care va pune accentul pe adaptarea la realitățile lumii moderne.

Webinar-ul cu tema „Alfabetizare digitală și media: de la fake news la dezinformare” va avea loc între orele 18.00 - 20.00, pe platforma on-line zoom. Scopul webinarului este dezvoltarea competențelor elevilor, studenților și profesorilor privind alfabetizarea digitală și alfabetizarea media, ca abilități fundamental necesare secolului XXI.

Webinarul pornește de la constatarea că alfabetizarea digitală și alfabetizarea media au devenit, în special în aceste vremuri marcate de pandemia de Covid-19, componente vitale ale educației. Competențele personale legate de alfabetizarea digitală și media au devenit componente esențiale într-un set indispensabil de abilități de viață. Alfabetizarea digitală nu include doar abilități tehnice de utilizare a tehnologiei informațice, ci și componenta de comunicare și componenta informațională, care înseamnă capacitatea de a primi, selecta, procesa, transmite și utiliza informațiile digitale, în cel mai bun mod. Alfabetizarea media vine în completarea celei digitale pentru că ea ajută la înțelegerea mesajelor transmise prin diferite canale informaționale media. Mesajele, atât de variate și provenind din nenumerate surse, trebuie să fie abordate folosind abilitatea de a gândi critic ceea ce vezi, citești și auzi.

Moderatori ai evenimentului vor fi profesoarele Marcela Urs, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, și Gabriela Susa, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea. Termen limită pentru înscrieri este duminică, 16 ianuarie. Informaţii suplimentare se găsesc pe topformalis.blogspot.ro.

Organizat de Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea, evenimentul face parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis” inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.