Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi și să zâmbim.

 

Ca în fiecare an, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 42, Maria, s-a îngrijit ca toţi copiii  să aibă parte de o zi plină de surprize şi multă bucurie, cu ocazia Zilei Copilului.

La fel a fost şi anul acesta, când în cadrul proiectului „Un zâmbet, o floare, o îmbrăţişare... pentru prieteni”, doamnele profesoare în educaţia timpurie au pregătit numeroase surprize pentru a face această zi de neuitat. Preşcolarii au avut parte atât de activităţi educative, cât şi distractive, jocuri interactive şi multe momente speciale.

Fiind o zi călduroasă, încă din prima parte a zilei, pentru copii a început şirul surprizelor. În curtea grădiniţei micuții au avut parte de întreceri sportive şi au făcut desene pe asfalt. Fiecare sală de grupă a fost vizitată, spre marea bucurie a copilaşilor, de doamna profesoară în educaţie timpurie Mădălina Holonec, deghizată în costum de clovn poznaş, care i-a înveselit pe copilaşi, au dansat şi au făcut împreună balonaşe cu diferite forme de animale.

Programul Zilei Copilului a mai cuprins şi alte activităţi, precum mini-cinema, carnavalul cu măşti ale personajelor preferate şi petreceri în sala de grupă. La sfârșitul zilei copiii au primit daruri, delicii dulci și câte o diplomă de ziua lor.

Copiii nu trebuie să fie neglijaţi niciodată, pentru că ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim.

De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti cât sunt de iubiţi şi apreciaţi, cât sunt de importanţi, lucru pe care l-au simţit şi datorită profesoarelor în educaţia timpurie Coste Delia, Cata Laura, Popa Maria, Timandi Nicoleta, Simu Svetlana, Petruș Ileana, Holonec Mădălina, Jurcuț Ligia, Negrău Elena, Ungur Liliana, Popa Diana, Puşcaş Ana, Ille Andreea, Nagy Rodica.

Activitățile au reușit să îi încânte și să îi bucure pe copiii care au participat cu mult interes, au adus lumină în sufletele lor, reamintind tuturor celor implicați cât de minunată este copilăria, vârsta la care cea mai mică bucurie ne poate aduce un zâmbet. Dragi copii, atunci când veți crește mari, să păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o rază de lumină, să fiți mereu cu zâmbetul pe buze. Voi sunteți bucuria și împlinirea pentru părinții voștri. La mulți ani fericiți, dragi preșcolari!