Galeriile Era Schopping Park au îmbrăcat, din nou, în acest sfârşit de săptămână, haina tradiţiilor bihorene. Cea de-a doua ediţie a "Târgului de produse şi obiceiuri bihorene" a reunit zeci de producători autohtoni care au oferit vizitatorilor bucate pe alese, toate pregătite conform normelor ECO.

Complexul comercial de pe Calea Aradului a reuşit, şi de această dată, să aducă sub aceeaşi cupolă  producători autohtoni de produse alimentare, cât şi pe cumpărători. Tarabele au fost umplute până la refuz de diverse delicatese, de la dulciuri la murături, produse de panificaţie, ţuică şi vin. Cei care au reuşit să se trezească de dimineaţă în cele trei zile ale târgului au fost răsplătiţi cu câte un cozonac pufos şi delicios. De asemenea, Cramele UR au decis să pună la bătaie, săptămânal, câte 10 litri de vin. Pe tarabele pline cu bunătăţi se puteau găsi de la miere la preparate din carne, brânză, dar şi pâine de casă şi diferite sortimente de tăieţei. "Oamenii s-au săturat să mănânce E-uri. Vin spre producătorii autohtoni pentru că vor să mânânce sănătos. Procesul tehnologic folosit pentru prepararea produselor din carne este cel pe care îl foloseau şi bunicii: sare şi fum de fag", ne-a declarat Bogdan Voicu, producător de carne din Salonta. Ca o noutate a acestei a doua ediţii a târgului a fost prezenţa unui producător din Ungaria. Preparatele expuse spre vânzare au atras mii de priviri: pere umplute în miere, prune umplute cu usturoi etc. De asemenea, irezistibilă a fost oferta de produse de patiserie: bile cu anans şi pepene galben, ciocolată de masă cu lapte de pasăre, bile cu portocale, afine negre învelite în fulgi de cocos. "Ca o noutate a acestui târg sunt aceşti producători de produse tradiţionale din Ungaria care fac minuni cu murăturile şi seminţele de tot felul. De asemenea, au răspuns invitaţiei şi producătorii Asociaţiei Arădeanca, care au adus pâine de casă, tăieţei etc., toate fiind produse ecologice", ne-a declarat Camelia Morar, reprezentant Era. Irezistibile au fost şi brânzeturile, producătorii dovedindu-se generoşi şi lăsându-i pe pofticioşi să guste din fiecare preparat. Peste două săptâmâni, organizatorii intenţionează să reia această acţiune.