1 iunie - O lume minunată, în care veţi găsi... Serbarea piticoţilor
O serie de activităţi cultural-artistice şi sportive au avut loc ieri, în Orăşel, de Ziua Internaţională a Copilului. Chiar dacă vremea urâtă le-a cam dat de furcă micuţilor, obligându-i să se refugieze în interior, ei au profitat de fiecare minut şi s-au distrat cum ştiu ei mai bine sărbătorind, aşa cum se cuvine, ziua de 1 Iunie.
Programul din Orăşelul Copiilor a debutat încă de dimineaţă, cu un spectacol al Teatrului maghiar din Oradea, după care au intrat în scenă actorii Trupei Iosif Vulcan, de la Teatrul Regina Maria, care au prezentat spectacolul "Vrăjitorul din Oz", în regia artistică a lui Dan Mirea. Printre spectatori s-au numărat şi 16 copii, din clasa I Step by Step, de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", care au fost însoţiţi de învăţătoarele lor Simona Sere şi Maria Câmpean. Povestea lui Dorothy, a lui Toto şi a Marelui Oz i-a încântat deopotrivă pe cei mici şi pe cei mari. "La ora 10.30 a început spectacolul. Am râs şi ne-am distrat de minune, ne-au plăcut toate personajele", au spus copiii în cor. Şi învăţătoarele lor s-au bucurat alături de copii, apreciind evoluţia impecabilă a actorilor. "Mi-a plăcut foarte mult spectacolul pentru că s-a jucat varianta modernă pe care elevii o înţeleg mai bine. Chiar am regăsit la unele personaje personalităţi ale copiilor", ne-a declarat înv. Maria Câmpean. Ea ne-a mai spus că vine periodic cu elevii în Orăşelul Copiilor, nu numai de 1 Iunie, ci şi la zile de naştere ale copiilor, şi că recent, tot în acest loc de joacă, au sărbătorit 500 de zile de şcoală. După ce a venit ploaia, distracţia s-a mutat în spaţiul acoperit din Orăşel, unde copiii s-au jucat diferite jocuri distractive. Programul a continuat până seara, cu concursuri (umflat de baloane, sărituri în saci, tras sfoara etc.), desene pe asfalt, ateliere de creaţie, spectacol de muzică populară cu juniorii de la Ansamblul Bihorul, concerte susţinute de grupurile vocale Meda Music şi Vivere, momente de dans alături de Clubul Stephany şi Academia Ars Nova etc., surpriza serii fiind prezenţa la eveniment a cunoscuţilor magicieni Eduard şi Bianca, finalişti la concursul naţional "Românii au talent".
Comentarii
Nu există nici un comentariu.