Liceul de Arte Oradea a încheiat luna ianuarie cu o activitate intitulată „pe urmele lui Slavici”, dedicată marelui clasic ardelean cu ocazia celebrării a 176 de ani de la nașterea acestuia.

 

„Am pornit pe urmele scriitorului printr-un program în care am integrat specificul liceului nostru. Astfel, componenta literară s-a împletit cu folclorul, muzica și artele plastice, prin viziunea unor elevi plini de talent și creativitate”, menţionează profesoara Florina Toma, una dintre coordonatoarele activităţii.

Au fost implicați elevi din clasele: a VIII-a A (Eric Cotca, Narcis Ambru, Alex Lucaciu), a IX-a A (moment folcloric) - Alexa Libirța, Alexandra Breb, Patricia Boiț; a IX-a C (machetă), a X-a A (susținerea prezentării despre viața și opera autorului), a X-a C (scenete), a IX-a D și a XI-a B (lucrări de grafică sau pictură inspirate de nuvela „Moara cu noroc"). Coordonatoarele activităţii au fost profesoarele Florica Mocoi, Florina Toma, Daniela Vereş, Claudia Ile, Aurica Bonţu (canto popular), Andrada Abrudan, Adrian Miescu, Andrei Moga (vioară), Alex Seretoc (percuţie), cu sprijinul directoarelor Liceului De Arte, Mihaela Bondor și Gabriela Nagy.