Veniţi alături de noi să sărbătorim o noua ediţie a unuia dintre cele mai vechi târguri de pe valea Crişului Repede.

Înfiinţat prin ordin regal al lui Matei Corvin în anul 1470 şi organizat anual vreme de aproape o jumătate de mileniu, târgul a fost reluat în 2017 în organizarea Asociaţiei "Viitorul Regiunii Crişurilor" şi a Primăriei comunei Lugaşu de Jos.

Târgul Corvinilor - Târgul de 500 ani este cel mai mare eveniment de acest gen de pe Valea Crişului Repede, menit să „concureze" cu vestitul târg de la Negreni.

În ultimii ani a strâns, în fiecare vară, peste 200 de comercianţi, meşteri populari, meşteşugari şi anticari din Bihor, din judeţele vecine şi din Ungaria pe platoul de lângă drumul naţional DN1- E60.

Anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19, târgul nu a fost organizat.

În anul 2019, organizatorii au oferit patru zile pline de spectacole şi concerte live, spectacole de muzică şi dansuri populare, jocuri antrenante, ateliere de creaţie, demonstraţii de mânuire a unor arme medievale, dar şi tombole zilnice cu premii în electrocasnice şi scule pentru grădinărit, inclusiv un autoturism Dacia Sandero, la ultima tragere la sorţi. În program a fost organizat şi Marele Premiu al Ardealului - Derby-ul rablelor.