Street Food Festival și-a deschis, ieri, porțile pentru orădeni, în prezența unui număr mare de vizitatori, majoritatea tineri, care au fost curioși să vadă ce aduce nou această a doua ediție a evenimentului gastronomic, 45 de comercianți fiind pregătiți să le testeze simțurile. Chiar și așa, ieri, în prima zi de festival, cele mai mari cozi se întindeau la burgeri și hot dog.

 

Evenimentul gastronomic îl readuce în urbea de pe Crișul Repede și pe chef Foa, devenit ambasadorul festivalului, care va oferi un show culinar live și va pregăti alături de echipa sa rețete pline de savoare. Alături de ei sunt deja la cuptoare și grătare chefi bucătari de la Cimbru, Camionetta, Elemozsia, Kaufland Bus și mulți alții. Un stand aparte are și chef Adi Hădean, iar alături de ei sunt și chefi de la diverse localuri orădene.

Ca și noutăți, în acest an sunt prezente specialități din Italia, atât paste italienești cât și paste tradiționale românești cu mac și nucă, pizza napoletană, vafe, gofri, sau fresh cu sucuri naturale sau smothie, iar de la producătorii românești pot fi cumpărate brânzeturi, miere etc.

Asemănător ediției anterioare, Street Food Festival aduce în fața orădenilor produse delicioase din bucătăria românească și internațională, diverse sortimente de bere artizanală, cocktailuri creative și vinuri alese, muzică de calitate a trupelor de jazz, blues și world music din România și străinătate, precum și Cinema Outdoor, Kids Zone, respectiv activități interactive.

În Piața Unirii este amplasată și o scenă pe care evoluează artiști internaționali, după următorul program: astăzi, 19 mai - Dubase, de la ora 12.00; Amalia Gaiță (ROU) - ora 17.30; Heion and The Echo Bits (ROU) - ora 19.00; FUNKorporation (ROU) - ora 20.30; sâmbătă, 20 mai, Radio joi - ora 12.00; Márton Hangácsi (HUN) - ora 17.30; Window (HUN) - ora 19.00; Moon Museum (ROU) - ora 20.30; duminică, 21 mai, Klaus EB - ora 12.00; Animo (HUN) - ora 17.30; Rozina Pátkai (HUN) - ora 19.00; The Mono Jacks (ROU) - ora 20.30.

Turneul culinar Street Food Festival, care ajunge anul acesta în nouă orașe din România, este deschis în Oradea astăzi, 19 mai, între orele 12.00 - 23.00, iar sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 23.00.

De menționat că pe toată perioada desfășurării evenimentului circulația auto în Piața Unirii este închisă. Concret, începând de miercuri, 17 mai, şi până luni, 22 mai, la ora 12.00, este sistată circulaţia auto pe tronsonul delimitat de străzile Primăriei şi Iuliu Maniu din piaţa centrală a oraşului, iar autobuzele de pe liniile 12 şi 14 circulă pe trasee deviate.

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Flavours, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea).