Prichindeii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 42, Maria au fost prinşi încă de la începutul lunii în febra pregătirilor pentru ziua de 8 Martie. Între 28 februarie şi 8 Martie pe holul grădiniţei a avut loc un târg de mărţişoare şi felicitări în cadrul proiectului „Un zâmbet, o floare, o îmbrăţişare” cu tema 1 Martie și Ziua Mamei.

 

Cu ajutorul părinţilor, copilaşii au pregătit acasă câte un mărţişor şi o felicitare care au fost expuse, putând fi cumpărate, banii obţinuţi urmând a fi folosiți pentru ziua de 1 Iunie. Punctul culminant al lunii a fost vineri, 8 Martie, când a avut loc o serbare pregătită de prichindeii grupei Steluţelor dedicată celei mai importante fiinţe de pe pământ, mama.

Sub îndrumarea şi cu ajutorul doamnelor profesoare în educaţia timpurie, Simu Svetlana şi Petruş Ileana, copilaşii au pregătit o surpriză deosebită mamelor, un moment festiv, cântând, dansând și recitând poezii dedicate lor.

Mămicile emoţionate au fost şi ele implicate, au dansat împreună cu copilaşii, iar la final fiecare mămică a primit câte o surpriză creată cu multă dragoste de mânuţele lor delicate (o floare şi un coşuleț cu o felicitare în el).

Cu toţii au fost foarte entuziasmați că au putut să le ofere mamelor o astfel de surpriză, iar la sfârșitul festivității au fost recompensați cu prăjituri delicioase şi suc, evident pe placul celor mici.

Activități de acest gen au fost organizate în toate grupele grădiniței Maria, iar doamnele profesoare și-au dorit să transmită, în primul rând, cât de important este rolul și locul mamei în sufletul copilului său și, totodată, să ureze un sincer și călduros „La mulți ani!” tuturor mamelor și femeilor.