În perioada 22 - 24 iulie, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal organizează cea de a XXIX-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România. La această manifestare au fost invitaţi 150 de meşteri din toate zonele etnografice ale României.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor și Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”. Ca în fiecare an, târgul se va desfăşura în Parcul Nicolae Bălcescu şi va reuni peste 150 de meşeri populari din Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Crişana. Aceştia vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte: ceramică, obiecte de fier, lemn, împletituri din papură şi nuiele, piese textile, port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta, podoabe, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, sticlă, turtă dulce, plăcinte, colac secuiesc, plante medicinale. Ca şi la celelalte ediţii, târgul are şi o componentă internaţională.  Astfel, sunt invitaţi meşteri populari din Serbia (cu obiecte din lemn şi machete de instalații tehnice), din Republica Moldova - Basarabia (cu podoabe ţărăneşti, jucării din lemn, ceramică) și din Ungaria (cu ceramică, împletituri).

Programul de vizitare a Târgului, precum şi spectacolele de muzică populară cu ansambluri folclorice şi solişti din judeţul Bihor vor fi anunţate în cel mai scurt timp prin mass-media, pe site-ul muzeului (www.mtariicrisurilor.ro) şi pe pagina acestuia de Facebook.