De ieri și până marți, 25 aprilie, Bihorul este gazda etapei naționale a Olimpiadei de geografie, eveniment la care participă elevii care au ocupat locul I la etapa județeană, din fiecare județ și din municipiul București, adică 226 de elevi.

Concursul, cuprins în calendarul concursurilor școlare al Ministerului Educației Naționale, se adresează elevilor de la clasele VIII-XII care studiază disciplina geografie. Sunt așteptați să participe 226 de elevi și 42 profesori însoțitori. Festivitatea de deschidere a avut loc astăzi, 19 aprilie, de la ora 16.00, la Teatrul „Szigligeti Színház” Oradea, iar festivitatea de premiere se va desfășura săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, la ora 10.00, în sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Oradea.

Proba teoretică a concursului se va desfășura la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, pe 20 aprilie. Vineri, 21 aprilie, va avea loc o deplasare în teren pe cinci trasee vizându-se cunoașterea unor particularități  fizico-geografice, demografice și economice din județul Bihor.

Proba practică a concursului se va desfășura tot la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, pe 22 aprilie. Două zile mai târziu, va avea loc selecția lotului care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Geografie și la Balcaniada de Geografie, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea.

Pe toată perioada desfășurării Olimpiadei, cei 226 de elevi și 42 profesori însoțitori vor vizita obiective turistice, culturale, istorice, și religioase din Oradea și Bihor.