Actorii de la teatrele din Oradea și instrumentiștii Filarmonicii se vor exprima într-un mod inedit vineri seara, de la ora 20.30, la statuia Regelui Ferdinand din Piața Unirii.

Motivul acţiunii artiștilor este cunoscut: Consiliul Județean Bihor dorește comasarea instituțiilor de cultură orădene: Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti și Filarmonica de Stat, precum și modificarea contractelor de muncă cu termen nedeterminat în contracte de muncă cu termen determinat.

„Într-o lume în continuă alunecare, cultura nu trebuie șubrezită! Dacă doriți să ne susțineți, vă aşteptăm vineri, de la ora 20.30, în Piața Unirii”, este invitația adresată de artiștii orădeni. Toți cei care îi susțin în demersul lor sunt invitați să le fie alături, pe 21 mai, la manifestul artistic, care nu va dura mai mult de 30 de minute.

Până la această oră, aproape 200 de persoane (actori, muzicieni, jurnaliști orădeni etc.) și-au arătat intenția de a participa la această acțiune, alte aproape 300 fiind interesate de evenimentul care se apropie.