În parcul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), joi, 11 mai, de la ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziției de sculptură „Tréfilage III. O tehnică inedită de țesere a metalelor”, a artistului plastic Darius Hulea.

 

Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Episcopia Greco–Catolică de Oradea, Asociația Culturală „Simion Bărnuțiu” și Asociația „Țara Celor Trei Crișuri”, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează vernisajul expoziției de sculptură „Tréfilage III. O tehnică inedită de țesere a metalelor”, a artistului plastic Darius Hulea. Evenimentul se desfășoară în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXV-a și va avea loc joi, 11 mai, de la ora 12.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), fiind urmat de vernisajul expoziției la Catedrala „Sfântul Nicolae” a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, ce va avea loc la ora 13.00, unde vor fi expuse două lucrări ale artistului.

Darius Hulea este un tânăr artist contemporan român născut în 1987, la Alba Iulia, specializat în sculptură în metal. A absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Sculptură, iar în 2012 a devenit membru al Uniunii Artiștilor. În 2013 a câștigat premiul „Grigore Bradea”, distincție acordată celor mai talentați artiști români. Lucrările sale sunt create 100% manual folosind procedura de sudare pentru a asambla fire metalice ce reprezintă portrete ale intelectualilor români (filosofi, scriitori și muzicieni) sau ale unor personaje mitologice, adesea fragmentate și incomplete, reușind să surprindă spiritualitatea și esența acestor mari gânditori în sculpturile sale.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 11 mai – 2 iunie 2023.