Cea de a XXIX-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari organizat de Muzeul Ţării  Crişurilor s-a bucurat de succes în ciuda vremii caniculare. Câteva mii de orădeni au vizitat Parcul Nicolae Bălcescu bucurându-se de produsele artizanale.

Peste 125 de meşteri populari au venit la Oradea în weekend cu o oferă variată şi bogată, de la mobilier şi obiecte decorative sculptate în lemn, la ceramică, ii, pielărie şi picturi naive. Nu au lipsit borderiile, obiecte din fier şi sticlă montată în fier, icoane pe lemn, ouă încodeiate, porturi populare tradiţionale, împletiturile din paie, jucării din lemn, ţesătură şi ceramică, podoabe din mărgele cu motive tradiţionale româneşti, sau pietrele semipreţioase. Preţurile au fost potrivite pentru toate buzunarele, de la aproximativ 10 lei o brăţară lucrată manual din mărgele ori pietre semipreţioase, sau brelocuri din piele cu cinci lei, la ii, cu 70 de lei pentru copii şi 150 pentru adulţi, cojoace, sumane, decoraţiuni din lemn de mari dimensiuni (cu preţuri între 150 şi 400 de lei), sau celebrele viori cu goarnă care costă aproximativ 1500 de euro.
Târgul a avut parte şi de standuri cu covrigi şi figurine din turtă dulce, miere şi alte produse apicole, sau standul dedicat ceaiurilor medicianale, tincturilor şi unguentelor din plante pentru diverse afecţiuni. De asemenea, Asociaţia „Down” Oradea, Centrul de Zi Iedera și Asociația Alsterdorf, Oradea au avut, ca în fiecare an, standuri deschise cu obiecte realizate de beneficiari.
În fiecare seară orădenii s-au putut bucura de concerte susţinute de: Ansamblul folcloric Floarea Barcăului din Marghita; Ioana Urs (care a fost şi prezentatorul spectacolelor); Ansamblul folcloric Dor Șuncuian din Șuncuiuș; Vlad Ștef; Ansamblul folcloric Lioara din Mădăras; Andrada Tulvan; Ansamblul folcloric Datina-Dubașii din Hotar; Ardelean Anca Denisa; Ansamblul folcloric Lipka din Budoi; Berdie Oana - Ștefana; Ansamblu folcloric Nyilo Akac din Valea lui Mihai; Andrei Corb; Andrada Oros; Ansamblul folcloric Codrenii Bihorului din Roșia; Maria Alexandra Secan; Ansamblul folcloric Doina Șteiului din Ștei; Marius Mihuţ; Ansamblul folcloric Ardeleana din Tulca.