A fost atmosferă festivă sâmbătă, 14 mai, în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea, cu prilejul decernării Premiilor „Dr. Carol Mozes”.

Evenimentul a avut loc în prezenţa ministrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a viceprimarului municipiului Oradea, Arina Moș, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, dr. Gheorghe Carp, precum şi a reprezentanţilor instituţiilor sanitare din Oradea și a numeroși invitați.

Manifestarea a fost organizată de către Fundația pentru Sănătate Bihor, în parteneriat cu Fundația Partium și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) - filiala Bihor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Consiliului Județean Bihor.

„La nivelul Primăriei Oradea, conștientizăm rolul pe care îl are sănătatea publică, atunci când vorbim de calitatea vieții la nivelul unei comunități. Acesta este motivul pentru investim tot mai mult în infrastructura medicală, realitățile ultimilor ani arătându-ne că nevoile sunt mari, iar vulnerabilitățile sistemului medical se pot cuantifica în pierderi inestimabile. Profit de acest moment pentru a le mulțumi domnilor miniștri Cseke Atilla și Alexandru Rafila pentru deschidere și sprijin, dorindu-ne să-i avem în continuare parteneri, în proiectele pe care administrația locală le derulează în interesul comunității”, a spus, printre altele, viceprimarul Arina Moș în deschiderea evenimentului.

În continuare, ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, și-a exprimat bucuria de a se afla la Oradea cu ocazia decernării premiilor Dr. Mózes Carol: „Mă bucur să fiu azi la Oradea, oraș pe care nu l-am mai văzut de 20 de ani. Recunosc că am simțit emoție și bucurie văzând progresele realizate în orașul d-voastră. Așa cum se știe, corpul profesional al asistenților medicali este unul esențial, sănătatea comunității fiind în mâna acestora în multe țări dezvoltate cu care dorim să ne comparăm. Dacă vom reuși să dezvoltăm rețeaua de centre medicale comunitare, cu siguranță asistenții medicali vor juca un rol și mai important. Îi felicit pe toți cei nominalizați de către Fundația pentru Sănătate Bihor, cu premiul Dr. Mózes Carol”, a spus ministrul Sănătății. Acesta a înmânat apoi, alături de ministrul Dezvoltării, de președintele Fundației pentru Sănătate Bihor, Aurel Mohan și de președintele OAMGMAMR Bihor, Busuioc Iuliana, cele șase premii „Dr. Mózes Carol”, dedicate județelor Bihor, Satu Mare și Sălaj.

Asistenții medicali distinși cu acest premiu au fost: Pantya Olimpia - UPU SMURD, Ungur Crina - SAJ, Szalo Elena - Cristina - șef ATI, Hinț Nicoleta - Spitalul Municipal Beiuș, Cociotă Corina Delia - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Mate Maria - Spitalul Județean de Urgență Zalău.