Doar câteva zeci de biciclişti bihoreni au înfruntat, sâmbătă dimineaţă, condiţiile meteo nefavorabile şi s-au prezentat la Ştrandul cu Valuri din Băile 1 Mai pentru a participa la Qubiz Bike Ride.

Din cei peste 180 de biciclişti care s-au înscris la prima ediţie a Qubiz Bike Ride, doar câteva zeci s-au mai prezentat la start, cauza fiind vremea rece şi ploaia care a căzut sâmbătă. Evenimentul a fost organizat de Qubiz în parteneriat cu Asociaţia Woodfellas, scopul fiind atât promovarea mersului cu bicicleta cât, mai ales, strângerea de fonduri pentru Fundaţia Mihai Neşu. Qubiz Bike Ride, un concurs de tip semi-maraton, a propus trei trasee care s-au adresat tuturor categoriilor de vârstă şi experienţă. Cel mai lung traseu, Race - 20km, avea o diferenţă de nivel cumulată de 242 de metri şi a fost destinată bicicliştilor experimentaţi. De asemenea, a mai fost pregătit traseul Open (10 km) pentru cei care preferă un ritm mai lejer, având o dificultate media. Cel de-al treilea traseu, Cursa Familiei, era un circuit de 3 km cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, care să poată parcursă de copii însoţiţi de cel puţin un aparţinător (părinte, bunic, unchi, mătuşă etc).

Din păcate, calculele organizatorilor nu s-au potrivit cu prognoza meteo, o parte dintre cei care-şi anunţaseră participarea şi au plătit taxa de înscriere nemaiprezentându-se la start.

Locul de întâlnire stabilit de organizatori a fost Ştrandul cu Valuri din Băile 1 Mai, plecarea fiind stabilită pentru ora 9.00. Pentru cei care s-au încumetat, totuşi, să participe, au fost pregătite premii constând în 12 echipamente profesioniste de ciclişti oferite de Bellotto, accesorii oferite de GreenBike şi vouchere Krea Karting. Toţi participanţii au primit câte un pachet de start cu produse oferite de Decathlon Oradea, GreenBike şi Carrefour Oradea. Banii strânşi din taxa de înscriere, precum şi donaţiile suplimentare vor fi direcţionaţi în întregime pentru continuarea tratamentelor copiilor cu dizabilităţi susţinuţi de Fundaţia Mihai Neşu.