Iubitorii de tradiție și mâncare își dau întâlnire, din nou, în cadrul unui eveniment, care va avea loc luni, 6 noiembrie, în Cetatea Oradea. Producătorii locali vor aduce orădenilor bucuria gustului autentic.

 

Evenimentul încheie călătoria producătorilor locali din ultimele săptămâni în autorulotele achiziționate de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD Bihor), din subordinea Consiliului Județean Bihor.

Vizitatorii vor găsi în Cetatea Oradea, între orele 8.30 – 18.30, bunătăți precum: plăcinte din Briheni, miere, sucuri naturale, siropuri, mezeluri, produse de patiserie și multe alte produse din Bihor. Acestea vor fi prezentate în cele patru food truck-uri De Bihor, achiziționate de ADD Bihor cu fonduri europene. Rulota „Băuturi de Bihor” va oferi băuturi alcoolice și non-alcoolice de la producătorii autohtoni. Rulota „Aluat de Bihor” este specializată pe produse de patiserie și brutărie, gătite pe loc sau comercializate de producătorii locali, iar cele două rulote „Tradiționale de Bihor” oferă produse alimentare semi-procesate, procesate ambalate sau neambalate de la producători autohtoni. Producătorii au fost prezenți până acum în Ștei, Beiuș, Aleșd și Marghita.

Evenimentele fac parte din proiectul finanțat cu fonduri europene din Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Ungaria 2014-2020, denumit „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și în Hajduboszormeny prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”, cod eMS ROHU-421.