Târg cu Sârg, mai bun, mai aproape, de la ai tăi, este un eveniment aflat la a patra ediție, ce are ca scop promovarea producătorilor locali, prin organizarea de târguri periodice. Evenimentul are loc miercuri, 17 mai, în Cetatea Oradea, Corp L (spațiul Milessime), între orele 16.00 – 20.00.

La această ediție vor fi prezenți peste 20 de producători locali de mezeluri, branzeturi, pâine, zacuscă, gemuri și siropuri, legume și fructe, băuturi alcoolice. Inițiatorul proiectului, Clubul Rotary Insignis Oradea, își propune, prin organizarea acestui eveniment, să promoveze producătorii locali din Bihor prin facilitarea interacțiunii dintre aceștia și consumatori. Inițierea proiectului a avut la bază conștientizarea faptului că fără producători locali nu se poate vorbi de o dezvoltare sustenabilă a unei comunități, oricare ar fi ea; producătorii locali nu reușesc să se promoveze suficient, aspect care le afectează vânzările și dezvoltarea; consumatorii din Oradea și zona metropolitană nu au acces la produse locale de bună calitate; nu se poate discuta de identitate locală fără produse reprezentative pe baza căroră să se construiască identitatea.

Fiecare ediție caută să aducă un plus valoare producătorilor, iar dacă la ediția a treia a fost susținut un workshop dedicat exclusiv producătorilor pe tema marketingului agroalimentar, la ediția a patra va avea loc o masă rotundă cu tema: Oportunități de colaborare între producătorii locali și sectorul HORECA din Bihor.

Evenimentul are loc astăzi, 17 mai, în Cetatea Oradea, Corp L (spațiul Milessime), între orele 16.00 – 20.00. Intrarea la eveniment este gratuită.

Astfel, evenimentul se adresează orădenilor, și nu numai, care caută produse locale, care vor să cunoască producători locali ce se străduiesc să ofere produse de bună calitate, care vor să înțeleagă importanța producătorilor locali pentru dezvoltarea zonei dar și a economiei naționale.