După prima zi de Paști, una, în mod tradițional bogată și stropită cu vin, orădenii au avut luni, posibilitatea să participe la o expoziție inedită, de automobile retro. Tot luni, de la ora 12.00, spectacolul a continuat pe principalele artere ale orașului, unde bijuteriile au defilat în văzul tuturor. 

Atmosferă frumoasă ieri, în parcarea de la Lotus Retail Park. De la ora 10.00, pasionații de vehicule, fie ele istorice sau moderne, și-au dat întâlnire la o expoziție de mașini retro. Copiii au fost cei mai bucuroși. Pe lângă pozele făcute lângă mașini, unii au avut norocul să se urce pe scaunul șoferului, la volan.

„Este un eveniment care are loc anual. Cu Retroparada Primăverii deschidem anul pentru mașinile istorice și cu Retroparada Toamnei încheiem anul. Între cele două, avem câteva raliuri organizate de noi. La acest eveniment sunt foarte multe mașini, pentru că majoritatea sunt achiziționate recent, de fabricație 89-90, care acum s-au atestat. Pentru mulți dintre noi, e ca un microb. O cumperi pe prima, apoi ajungi să o cumperi pe a doua, pe a treia. De aceea sunt multe Mercedes, BMW, Opel. Pe lângă ele, avem membrii vechi, cu notorietate, cu mașini fabricate în anii 60, 70, 80, care au venit la fiecare eveniment. Avem confirmate 60 de autoturisme dar momentan avem undeva la 48-49. Parada va începe de la ora 12.00, și vom merge spre Piața Unirii, Iuliu Maniu, Centrul Civic, și apoi pe sub pasajul Magheru pe principalele artere, Dacia, Decebal Transilvaniei, Ștefan cel Mare și ne întoarcem la Lotus Retail Park. De la an la an avem tot mai mulți membrii. Anul acesta avem cele mai multe mașini de când se organizează retroparade în Oradea. Avem și invitați din Caraș-Severin, Cluj și Arad”, a declarat, pentru Crișana, Vlad Tătaru, secretar Retromobil Club.

Următorul eveniment organizat de Retromobil Club, filiala Bihor, va fi pe 16 mai când se va desfășura Outdor Retro Party, o paradă în mișcare, de la Oradea până la Săldăbagiu de Munte.