Mii de orădeni au luat parte, în perioada 4 octombrie-7 octombrie, pe pietonala Vasile Alecsandri şi în Cetatea Oradea, la o nouă ediţie a Toamnei Orădene. Evenimentul a cuprins nouă concerte, cu invitaţi ca Holograf, Carla’s Dreams, Antonia, Elena Gheorghe sau Şuie Paparude. Sâmbătă seara, numărul orădenilor a fost atât de mare încât câteva sute de persoane au aşteptat la rând ca să intre în Cetatea Oradea.

 

Festivalul Toamna Orădeană, organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Agenției Why Not Us, a avut loc la sfârşit de săptămână. Timp de patru zile, orașul a fost cuprins de o atmosferă de sărbătoare, iar Cetatea Oradea a devenit neîncăpătoare pentru miile de oameni dornici să participe la evenimentele programate în fortăreaţă.

Scena principală a festivalului, aflată în Cetate, a găzduit pe parcursul celor patru zile nu mai puțin de 9 concerte extraordinare: Carla’s Dreams, Irina Rimes, Holograf, Antonia, Elena Gheorghe, Șuie Paprude, Macanache & Band, Damian Drăghici & Brothers, Vanotek & Quartet. Și curtea interioară a Cetății a fost cuprinsă de atmosfera de festival, fiind animată timp de 4 zile de cei de la VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Aceasta este o comunitate de artiști, iubitori ai muzicii bune, care promovează descoperirea muzicală și încearcă să schimbe ideea conform căreia muzica se bazează numai pe „hit”-uri. Ca în fiecare an, copiii au avut parte de un program plin de activități și atracții, la Fun Zone-ul conceput special pentru ei. Bucuria și efervescența au cuprins și Strada Vasile Alecsandri, cea mai nouă pietonală a orașului.

Experiența culinară din cadrul ediției 2018 a Festivalului Toamna Orădeană a adus în fața publicului cele mai apreciate restaurante din oraș și cei mai iubiți vendori de la faimosul Street Food Festival. Cei care au ajuns în cetate la sfârşit de săptămână, au avut posibilitatea să se delecteze cu preparate pentru toate gusturile, de la tradiţionalele grătare, la burgeri sau fructe de mare. Sâmbătă, aproximativ 30.000 de persoane au fost prezente în Cetatea Oradea, curtea în care a avut loc concertul trupei Holograf dovedindu-se neîncăpătoare. Mii de orădeni au stat la rând pentru a putea intra, iar câteva sute au rămas în afara zidurilor, spaţiul dovedindu-se prea mic pentru toţi. În ciuda aglomeraţiei, sâmbătă seara în Cetate a fost o atmosferă de sărbătoare. Orădenii au cântat şi au dansat alături de Irina Rimes şi Holograf, iar la final, evacuarea s-a derulat fără incidente, în ciuda numărului foarte mare de persoane. Duminică, ultima zi a ediţiei de anul acesta, pe scenă au urcat Vanotek & Quartet, Antonia şi Carla's Dreams. Focul de artificii din Cetate a pus punct festivalului.