Filarmonica de Stat Oradea a găzduit, vineri, cunoscutul concert de binefacere organizat de Kiwanis Art Oradea (KAO), „Susținem excelența în arte”. Evenimentul s-a bucurat de un real success, sala plină şi aplauzele de la sfârşitul spectacolului dovedind acest lucru.

Conform președintelui clubului KAO, Mirela Mudura, iubitorii de muzică clasică au avut privilegiul să asculte instrumentiști și soliști vocali care s-au născut ori au studiat la Oradea și care sunt deja consacrați, sau au pornit promițător pe calea succesului. Kiwanis Art Oradea și-a făcut din promovarea artiștilor orădeni un obiectiv central, alături de cel al susținerii tinerilor artiști pe drumul deloc ușor al  performanței în artă.

„Prin evenimentul din 15 septembrie, cele două obiective se împletesc - artiștii legați de orașul nostru susțin un concert de binefacere al cărui scop este adunarea de fonduri prin care clubul să susțină financiar participarea a 15 copii și tineri, înzestrați artistic și dornici să-și dezvolte talentul și să se autodepășească, la concursuri regionale, naționale ori internaționale”, a declarat Iuliana Păcurar, președintele fondator al clubului.

Au răspuns invitației clubului mai mulți artiști cunoscuți. La pupitrul orchestrei Filarmonicii din Oradea, gazdă generoasă și promotoare a tinerilor artiști, s-a  aflat dirijorul și compozitorul italian Claudio Morbo. Au participat soprana Brigitta Kele, mezzosoprana Gabriella Varvari, violoncelistul Aron Petruș Boloni, clarinetista Nadia Sofokleous, din Germania, alături de tenorii Robert Bede și Laszlo Bede. Spectatorii au umplut sala de concert şi i-au aplaudat în picioare pe artişti, la final, evenimentul bucurându-se de un real success.