La sediul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, ieri, a avut loc premierea copiilor care au participat la concursul de desen organizat cu ocazia Săptămânii Mobilității. La concurs au participat 46 de elevi de la Școala Gimnazială Dacia din Oradea.

 

Ieri, a avut loc faza finală a concursului de desen organizat în colaborare cu Școala Gimnazială Dacia din Oradea. Elevii din ciclul primar au fost provocați să ilustreze populaţia urbană care renunţă la deplasarea cu maşina personală în oraş şi folosește mijloace de transport nepoluante (biciclete, role, trotinete, tramvaie, mașini electrice) sau mersul pe jos. Premierea participanților a avut loc la sediul APM Bihor, ieri, de la ora 10.30. Gazda evenimentului a fost Dorina Radoveț, consilier superior în cadrul APM Bihor, care le-a urat bun venit copiilor și i-a felicitat pentru lucrările frumoase pe care le-au realizat.

De altfel, creațiile micilor artiști au putut fi admirate în sala în care s-a desfășurat festivitatea de premiere, urmând ca acestea să fie expuse în Colțul Verde din instituție. 

„Vă felicit că ați realizat lucrări atât de frumoase pentru concurs. Scopul nostru a fost să vă amintim că e bine să folosim mijloacele de transport nepoluante sau mersul pe jos”, le-a spus Dorina Radoveț copiilor.

A urmat momentul înmânării diplomelor, foarte mulți dintre copiii participanți situându-se pe locurile I, II și III. Premiile au constat în diplome și creioane colorate. 

Evenimentul a fost organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bihor și Primăria municipiului Oradea.

„Este faza finală a concursului de desen, organizat cu ocazia Săptămânii Mobilității, fiind prima ediție a concursului în această formulă. Săptămâna trecută, copiii au trebuit să reprezinte mijloacele de transport nepoluante. Ei au realizat desene, care au fost, apoi, evaluate de o comisie de la cei trei parteneri. La concurs au participat 46 de copii, din două clase de a II-a de la Școala Gimnazială Dacia. Elevii au putut depune lucrările până săptămâna trecută, luni. Premiile constau în creioane colorate și diplome”, a declarat pentru CRIȘANA Dorina Radoveț, consilier superior în cadrul APM Bihor.