Sub egida „Omenia mai presus de toate” s-a desfăşurat sâmbătă, 25 septembrie, în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, prima ediţie a concursului de gătit „Cupa sărmăluțelor”.  

Evenimetul a fost organizat de către reprezentanții Partidului Puterii Umaniste social-liberal în colaborare cu Asociația Consultanților de Mediu Oradea. La primele ore, Edward Debelka, liderul politic al PPU sl Bihor, a dat startul concursului, mulțumind celor prezenți pentru implicarea în acest eveniment. Concurenții au primit ingredientele necesare pentru cele două preparate culinare, sarmale și clătite, și li s-au pus la dispoziție trei feluri de condimente opționale.

La standurile de gătit au participat 8 echipe, numărând în total 38 de persoane cu vârste diferite, care au reușit să demonstreze că „omenia trebuie să fie mai presus de toate”, indiferent de vremurile pe care le trăim, pentru că doar astfel se pot obține rezultate deosebite, atât în societatea în care trăim cât şi în grija pentru mediu.

Imediat după startul concursului, în timp ce se găteau sarmalele, au fost pregătite și primele clătite care au fost degustate de participanții la eveniment.

Imediat după orele prânzului, deputata Steluța Cătăniciu, împreună cu Edward Debelka, au înmânat pachete de mâncare beneficiarilor cantinei de ajutor social.

În jurul orelor 16.00 au fost servite primele porții de sarmale aducând premiul pentru  „Cea mai rapidă echipă” după care, în cadrul festivității de premiere membrii juriului au degustat și premiat și bucatele celorlalte echipe. Acestea au fost clasificate în categorii precum: Cele mai gustoase sarmale, Cele mai aspectuoase sarmale, Cele mai consistente sarmale, Cea mai frumoasă aranjare în ceaun, Cele mai frumoase sarmale conice, Cele mai aromate sarmale și Cea mai organizată echipă.

Cele aproximativ 3.000 de sărmăluțe au fost servite în farfurii cu tacâmuri biodegradabile şi degustate de către participanții la eveniment cu voie bună și respect pentru mediul înconjurător. Astfel, acţiunea a fost parte şi dintr-o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la sortarea selectivă a deşeurilor. Orădenii prezenţi au primit flyere, iar reprezentanții organizației Bene Internațional au depozitat selectiv deșeurile care au fost transmise pentru reciclare.