Cea de a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus” se desfășoară la Oradea, în perioada 13-16 iunie.

 

Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea, Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” Oradea și Consiliului Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, organizează cea de a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”, desfășurat la Oradea, în perioada 13-16 iunie 2024.

Participanții au fost selectați în urma primei etape de concurs, organizat la nivelul fiecărui județ. La etapa finală a concursului vor participa elevi și profesori din județele: Arad, Constanța, Călărași, Botoșani, Suceava, Olt, Brăila, Iași, Sibiu, Cluj, Maramureș, Bacău, Bistrița-Năsăud și Bihor.

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc vineri, 14 iunie, ora 9.30, în sala de conferință a Muzeului Țării Crișurilor, unde se vor desfășura activitățile din prima zi a concursului, sub coordonarea doamnei profesoare Carmen Corina Dume de la Palatul Copiilor Oradea și a muzeografilor Erika Posmoșanu și Adina Pop de la Secția de Științele Naturii și Muzee Memoriale a muzeului. După festivitatea de deschidere, elevii vor participa la ,,Vânătoarea de comori” în expoziția permanentă a Secției de Științele Naturii, pentru a-și completa cunoștințele în domeniul științelor biologice și al protecției mediului. Concursul organizat la Oradea mai cuprinde o probă în aer liber, care va testa abilitățile de orientare și cunoștințele elevilor privind arborii din mediul urban. De asemenea, se va organiza atelierul ,,Natură și artă”, în cadrul căruia participanții vor realiza lucrări folosind materiale naturale și reciclabile.

În a doua zi a concursului, în cadrul unei excursii organizate la Salonta, participanții se vor familiariza cu patrimoniul natural al zonei prin vizitarea Centrului ,,Cuibul Dropiei” unde vor afla informații utile despre populația de dropie (Otis tarda), cea mai mare pasăre zburătoare din Europa, care cuibărește în apropierea orașului Salonta, reprezentând unica populație de dropii din România. Excursia cuprinde și vizitarea fermei de bizoni din apropiere și a muzeelor din localitate. La finalul activităților, elevii vor fi premiați pentru rezultatele obținute în probele de concurs, festivitatea de premiere având loc la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” din Oradea.