Compania aeriană LOT Polish Airlines a inaugurat oficial, luni, 3 iunie, conexiunea aeriană directă între orașele Oradea și Varșovia.

„Această nouă rută aeriană aduce numeroase beneficii pentru regiune, facilitând călătoriile de afaceri și turistice către capitala Poloniei și către alte destinații internaționale, contribuind la dezvoltarea comerțului și atragerea de investiții. De asemenea, această conexiune va îmbunătăți mobilitatea persoanelor din Oradea și din zonele învecinate, din Bihor și nu numai, oferindu-le noi oportunități de călătorie la nivel internațional, în Europa, Asia și America de Nord”, se arată într-un comunicat al Aeroportului Oradea.

LOT va opera patru zboruri săptămânale Oradea - Varșovia și retur, programate în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Această frecvență regulată va permite călătorilor să își planifice cu ușurință deplasările, inclusiv conexiunile din Varșovia către alte destinații, indiferent dacă este vorba de călătorii de afaceri sau în scop turistic. Spre exemplu, din Oradea se poate ajunge, cu escală în Varșovia, la Roma în patru ore și jumătate, la Berlin și Munchen în cinci ore sau mai puțin și la Paris în doar șase ore.

Pasagerii care au sosit cu zborul LO657 au avut parte de o primire specială în Oradea, într-un cadru festiv și plin de surprize. La aterizare, au fost întâmpinați cu tradiționalul salut cu tunurile de apă. Ulterior, pasagerii  care s-au îmbarcat pe zborul LO658 către Varșovia au fost întâmpinați cu dulciuri personalizate și șampanie, pentru a completa  amintirea plăcută a experienței oferite.