De Moș Nicolae, rezidenții Casei Frențiu din Oradea au pregătit câte un cadou pentru copiii de la Centrul „Sfântul Martin” din Ioaniș. Bunicii au croșetat fulare, pe care le-au oferit ieri frumoșilor colindători.

38 de copii de la Centrul after school „Sfântul Martin” din Ioaniș, comuna Finiș, au adus, ieri, prin colinde, bucuria Nașterii Domnului în sufletele beneficiarilor Centrului rezidențial „Casa Frențiu” din Oradea.

Bunicii i-au primit cu bucurie și emoție, răsplătindu-i pe prichindei cu cadouri speciale: șepci, fulare și mănuși, croșetate de patru măicuțe iscusite.

„Copiii noștri au fost nerăbdători să vă cunoască. Sunt deștepți, ascultători și harnici”, le-a mărturisit vârstnicilor una dintre învățătoare.

Pe lângă colinde, copilașii de la Ioaniș au pregătit pentru bunicii de la Casa Frențiu frumoase felicitări de Crăciun. 

„Ne-am întâlnit astăzi (ieri - n.r.), pentru a face un schimb de cadouri între generații: între bunicii de la Casa Frențiu și copiii de la Centrul Sfântul Martin. Sunt prezenți 38 din cei 47 de copii care frecventează centrul nostru after school de la Ioaniș, însoțiți de doamnele învățătoare și bucătăreasa. Este prima ieșire în Oradea, în cadru organizat, a copiilor din Ioaniș”, ne-a declarat părintele Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea.

Poziționată în parcul Olosig, Casa Frențiu este aproape de foarte multe zone de relaxare și comerciale, cu acces facil la toate mijloacele de transport.

Cei 34 de beneficiari de la Casa Frențiu duc o viață activă, plină de bucurii, sub atenta supraveghere a unui personal calificat, alcătuit din asistenți medicali, spălătoreasă, bucătărese, coordonator centru, asistent social, psiholog, medic etc.

„Din cursul lunii noiembrie, s-au pregătit rezidenții noștri pentru acest eveniment, patru bunicuțe iscusite tricotând fulare pentru copii. Bunicii sunt foarte bucuroși când primesc colindători, plini de emoție, pentru că își amintesc de perioadele cele mai frumoase din viața lor”, ne-a mărturisit Miruna Moza, coordonator Centru rezidențial.

După întâlnirea de la Casa Frențiu și schimbul de cadouri dintre bunici și copii, colindătorii de la Ioaniș au vizitat Târgul de Crăciun din Oradea, unde au făcut o fotografie de grup în fața bradului și a ieslei, iar de la ora 16.00, l-au colindat pe episcopul Virgil Bercea, în Catedrala greco-catolică.